U bent hier

Geschiedenis 31/07/2017

De oorsprong en geschiedenis van Transport Van Caudenberg - Debrouwer

BVBA Van Caudenberg

In 1969 kocht Louis Van Caudenberg twee versleten KRUPP-tweedehandsvrachtwagens. Gedreven door ondernemingszin maakte hij één rijdende vrachtwagen om transport uit te voeren. Overdag transporteerde Louis Van Caudenberg de vrachten en 's nachts deed hij de broodnodige herstellingen aan zijn vrachtwagen. De lange dagen, de korte nachten en een onvermurwbaar doorzettingsvermogen wierpen hun vruchten af. In 1971 kocht hij zijn eerste gloednieuwe vrachtwagen, een Mercedes.

In 1986 behaalde zijn zoon Dirk Van Caudenberg zijn attest van internationale vakbekwaamheid en stapte hij mee in het bedrijf. Dit betekende de start van het internationaal transport voor de firma Van Caudenberg en al snel werden extra chauffeurs in dienst genomen. Vanaf de jaren '90 focuste BVBA Van Caudenberg zich op de uitbouw van distributie binnen de BENELUX.

NV Debrouwer

NV transport Debrouwer werd opgericht op 15 januari 1994 en komt voort uit een hecht familiebedrijf waarvoor de basis gelegd werd in de jaren '30. Emile Wollanders kocht druiven op om deze te exporteren naar Engeland. Later werd deze zaak overgenomen door dochter Jaqueline Wollanders en schoonzoon Georges Debrouwer. Het familiebedrijf groeide door het exporteren van groenten en fruit naar Engeland en Duitsland. Daaruit kwam later een specialisatie in het transporteren van radioactieve stoffen en verfproducten.

Na de dood van Georges Debrouwer in 1979 werd Jaqueline Wollanders bijgestaan door haar twee dochters Christel en Veerle Debrouwer. In 1994 ging Jaqueline Wollanders op pensioen en nam Veerle Debrouwer de fakkel over. NV Debrouwer werd opgericht met als kernactiviteit het vervoer van radioactieve stoffen en algemene distributie. 

Transport Van Caudenberg - Debrouwer

De vestigingen van beide ondernemingen, in Hoeilaart en in Jezus-Eik, werden te klein en toen er geen uitbreidingsmogelijkheden op locatie waren, besloten BVBA Van Caudenberg en NV Debrouwer om samen op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. In 1997 trokken ze naar de Avenue Newton 6 in Waver. In het nieuwe gebouw MET parking, zaten alle diensten (burelen, magazijn en garage) onder één dak. Het begin van een hechte samenwerking.

Ondertussen is ook deze site te klein geworden en werd er een nieuw gebouw aangekocht op ongeveer 500m van onze hoofdsite, nl. Avenue Lavoisier.

Derde generatie

In 2015 ging Mateo Van Caudenberg, zoon van Dirk Van Caudenberg en Veerle Debrouwer, aan de slag als chauffeur. De passie voor vrachtwagens en transport zit duidelijk in de genen. Onder het goedkeurend oog van de familie, leert Mateo de kneepjes van het vak. Hij volgt opleidingen over veiligheid, internationale vakbekwaamheid, VCA, … om op een dag de fakkel over te nemen. Transport Van Caudenberg-Debrouwer heeft als familiebedrijf een mooie toekomst in het vooruitzicht. 

Contacteer ons

Een vraag? Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. 

* Verplicht veld
  • Avenue Newton 6, 1300 Wavre
  • Avenue Lavoisier 8B, 1300 Wavre
  • Van Caudenberg: BE.0407.256.082
  • Debrouwer: BE.0451.658.625